fbpx

Preventivní beseda pro ZŠ Brigádníků

 

Jedním z našich cílů je pořádání preventivních besed pro žáky ve školách. Přednáškami chceme upozorňovat na problematiku a závažnost popáleninových úrazů.

V půlce prosince se nám díky natáčení pro pořad Gejzír povedlo domluvit první besedu v letošním školním roce. Přijely jsme povídat o rizicích popálenin deváťákům ze Základní školy v Praze Strašnicích. S dětmi jsme se podělily o naše příběhy a zkušenosti s jizvami.  Probraly jsme různé mechaniky úrazů, jak jim předcházet a nesměla chybět ani první pomoc u tohoto typu poranění. Sebou jsme si na ukázku přivezly i řadu věcí. Například pomůcky, které pomáhají při léčbě jizev a také makety věcí, které mohou popáleninový úraz způsobit.

Bezesporu nejvíc emotivně působil Simči příběh, který ji v 17letech změnil život. Celou naši přednášku doplňovala prezentace pouštěná na projektor, kde mohly děti vidět různé fotky, ať už z nemocnice, nebo z našich BF akcí. Samozřejmě jsme nezapomněly představit i Burn Fighters – proč jsme projekt vytvořily, čemu se věnujeme a co plánujeme do budoucna. 

Děti byly úžasné, spolupracovaly a byli opravdu hodné. My jsme si to užily a přály bychom si, aby se díky naší přednášce ani jedno z nich nestalo popáleninovým pacientem.

Moc děkujeme vedení ZŠ za vstřícnost a možnost v této době preventivní přednášku uspořádat.