fbpx

Reportáž o Burn fighters v pořadu Gejzír

V loňském roce jsme se několikrát sešly s moc milou režisérkou Veronikou Kvakovou a jejím dvorním kameramanem Marianem Mejzlíkem. Veronika nás na začátku roku 2020 požádala, zda by o Burn Fighters mohla natočit krátkou reportáž pro Českou televizi do pořadu Gejzír. Veroniku zaujal náš projekt a my jsme samozřejmě nadšeně souhlasily, aby se díky reportáži mohlo dozvědět o Burn Fighters více lidí.

V březnu proběhlo první natáčení. V pohodovém prostředí pražské kavárny jsme Verče povídaly o vzniku BF, jak se zrodila myšlenka na založení platformy pro pomoc popáleným. Svěřily jsme se ji i s našimi příběhy, jak jsme zvládaly pobyt v nemocnici, jak probíhalo léčení a jak jsme se s následky popáleninového úrazu vypořádávaly. Ještě jsme zde natočili, jak vypadá naše každodenní činnost, jak společně plánujeme další akce, preventivní besedy a setkání. Dále pak vymýšlení příspěvků na sociální sítě a tvoření obsahu na web. Proběhlo zde i natočení krátkého rozhovoru s naší patronkou Jarmilou.

Na podzim pak proběhlo další kolo natáčení, které nám do té doby neustále odsouvala probíhající pandemie. Přijely jsme povídat o rizicích popáleninových úrazů deváťákům ze Základní školy v Praze Strašnicích. Preventivní besedy jsou jedním z pilířů činnosti BF, takže naše osvěta v oblasti popálenin nesměla v reportáži chybět.

Další z věcí, kterým se věnujeme, je pomoc lidem s péčí o jizvy. Pro Gejzír jsme tedy natočily ještě ukázky různých pomůcek, které k péči o jizvy patří. Diváci tak mohli vidět elastické kompresní návleky, plastové masky, různé krémy a silikonové gely. Předvedly jsme i praktickou ukázku tlakové masáže. Marián si ještě dotočil nějaké záběry nás tří společně venku i doma za počítačem a práce na reportáži byla u konce.

Celé natáčení jsme si moc užily. Spolupráce s Veronikou a Mariánem byla příjemná a my jsme moc vděčné za možnost prezentovat činnost BF v médiích.

Výsledek našeho téměř celoročního natáčení jste mohli sledovat na České Televizi 1 ve čtvrtek, 28. ledna ve 21:00.

Záznam celého pořadu si můžete pustit na odkazu zde.

Moc děkujeme ZŠ Brigádníků za vstřícnost při pořádání preventivní besedy a Veronice a Mariánovi za úžasnou zkušenost a možnost zviditelnění Burn Fighters!