fbpx

Velikonoční Burn Fighters výzva

2.4. -5. 4. 2021 proběhla naše první Velikonoční BF výzva.

A o co šlo?

Kvůli dlouhodobě přetrvávajícímu nouzovému stavu nemůžeme pořádat žádná setkání, akce ani preventivní besedy. Tak jsme se rozhodly uspořádat čtyřdenní velikonoční výzvu. Akci nejen pro nás, ale i pro naše přátele a fanoušky na sociálních sítích. Restrikce nám umožňovali pohyb venku alespoň v rámci našeho okresu a našim cílem bylo přimět lidi jít ven na čerstvý vzduch a trochu se hýbat. Péče nejen o tělo, ale i duši je nám blízká, a tak jsme chtěli do této akce zapojit i ostatní. Velikonoční svátky se nám jevily jako výborná volba. Strávit každý den venku procházkou nebo běháním a tím posílit jak fyzickou, tak i psychickou kondici.  A také dát touto akcí o nás vědět lidem, kteří rádi sportují, ale o popáleninách třeba nikdy dříve neslyšeli.

4 dny velikonoční výzvy, 4 dny běhání, 4 dny chůze.

Naši velikonoční výzvu jsme zahájily na Velký pátek. Cílem bylo každý ze čtyř velikonočních dnů si jít buď zaběhat nebo se projít ven. Každý, kdo se zapojil, nám pak posílal své výsledky do komentářů na sociálních sítích. Už během prvního dne se do naší akce připojilo asi dvacet účastníků a naběhalo se přes 100 km. První den jsme si šly zaběhat společně  s Jarmilou a Majou , abychom se vzájemně podpořily a vytvořily takový menší BF tým. Jinak jsme běhali všichni virtuálně a vzájemně se přes sociální sítě podporovali. Bylo moc hezké sledovat i menší hecování našich fanoušků ohledně naběhaných kilometrů. Fanoušci s námi sdíleli i krátká videa a fotky ze svých běhů nebo procházek a sdělovali nám dojmy z počasí nebo svých fyzických sil.

Počasí během těchto čtyř dnů vystřídalo snad všechny své podoby, jak se na duben patří, a tak některé kilometry byly opravdu vydřené.

Náš poslední pondělní běh byl za doprovodu prudkého větru a deště, který přecházel ve sněžení. To pak vystřídalo sluníčko a pak zase déšť. Ale ani to ani mě, ani mého nezdolného traséra, ani naše fanoušky neodradilo a téměř všichni vydrželi opravdu všechny čtyři dny v kuse.

A kdo byl nejlepší?

Za čtyři velikonoční dny jsme naběhali nebo nachodili neuvěřitelných 627 kilometrů. Naši výzvy se zúčastnilo 28 soutěžících. Celkový vítězem a vítězem můžské kategorie se stal Richard Barc. Ten naběhal neuvěřitelných 62 kilometrů.

Vítězem mezi ženami byla Lucie Ocenasova s naběhanými 25kilometry. Nejlepší zahraniční účastnicí se stala Barbora Izingová ze Slovenska s nachozenými 34kilometry. 

Pro všechny zúčastněné jsme přichystaly jako ocenění a uznání diplom,  sladkou odměnu a něco malého od nás z BF na památku.

S holkama z BF jsme byly nadšené, kolik lidí se do naší první výzvy zapojilo. Byla to i pro nás motivace každý den vyběhnout nebo se jen projít. Pro mě osobně to byl úžasný pocit, vědět, že každý den jde ven díky nám skupinka lidí a vzájemně se podporují. Poslední den výzvy se mi vůbec jít běhat nechtělo, počasí bylo opravdu aprílové, ale ten pocit po doběhnutí 9. kilometru z celkových 28. byl k nezaplacení. Velkou zásluhu na mém výkonu má i můj partner, který je soutěživý typ a nenechal by mě sedět doma, ani kdyby venku trakaře padaly.

Jsme moc rády, že jsme alespoň trochu mohli přispět k tomu, že skoro třicet lidí čtyři dny chodilo na čerstvý vzduch a dělalo něco dobrého pro sebe, své zdraví a psychickou pohodu. A také nás těší, že jsme o sobě touto formou mohli dát zase trochu víc vědět a přiblížit povědomí o popáleninách dalším lidem.

Moc děkujeme všem, kteří se naší velikonoční výzvy zúčastnily, a už teď se těšíme na příště.

Sportu zdar a za BF Martina.