fbpx

BF slaví třetí narozeniny

Slavíme 3. narozeniny!!

Dnes je 8. října, Mezinárodní den boje proti popáleninám. A přesně v tento den před třemi lety jsme spustily náš projekt Burn Fighters.

Původně jsme jen chtěly motivovat ostatní svými příběhy, aby se nevzdávaly, a také sdílet naše zkušenosti s péčí o jizvy. Nejprve jsme zprovoznily webové stránky a postupně se učily i se sociálními sítěmi. Zde jsme se chtěly podělit o naše každodenní radosti a starosti o životě s popáleninami.

Dále se náš web rozrostl i o rozhovory a články s lékaři, se kterými jsme začaly spolupracovat a radit se v případě odborných otázek a témat.

Postupem času jsme přemýšlely, jakým směrem se bude naše další fungování ubírat. Přirozeně, a tak jak bylo našim srdcím nejblíž, se vykrystalizovala podoba naší platformy. Jaký je náš cíl a kam chceme směřovat.

Tři hlavní pilíře činnosti BF::

  • PREVENCE: našim hlavním cílem je působit preventivně na děti ve školách, aby si žádné z nich nemuselo projít tímto zásadním zraněním,
  • PODPORA: jsme tu pro popálené i jejich blízké, navštěvujeme je v nemocnicích a motivujeme je, aby se nevzdaly,
  • POMOC: radíme, pomáháme a sdílíme naše zkušenosti s péčí o jizvy.

A co vše zásadního se nám za uplynulý rok povedlo?

Byly jsme vidět v médiích. V lednu odvysílala ČT1 reportáž o naší platformě v pořadu Gejzír, který s námi natáčela skvělá Veronika Kvaková a kameraman Marián Mejzlík.

Psaly jsme články a dávaly rozhovory do různých pořadů. V magazínu Reporter vyšel článek o naší práci a o Simčině příběhu. Z městského obvodu pro Prahu 8 nás požádali o sepsání preventivního článku, který vyšel v jejich radničním časopise Osmička.  V pořadu Katky Kubalové „Až na dřeň“ jste si mohli poslechnout povídání s Martinou o její životní cestě a následně pak i se Simčou. Pořad vysílal Český rozhlas dvojka.  A minulý týden vyšel článek o naší činnosti, plánech a našich příbězích na stránkách organizace Hate Free Culture.

Během roku, pokud to situace dovolila, jsme pořádaly řadu besed a workshopů pro žáky na základních i odborných školách. Absolvovaly jsme i online přednášku o tom, jaké je to žít s následky popáleninového úrazu, který byl určen pro budoucí zdravotní sestřičky.

Také letos jsme měli možnost prezentovat činnost BF na Běhu dobré vůle Nadace Olgy Havlové. Zaměřily jsme se především o přiblížení popáleninové prevence širší veřejnosti.

A konečně po dvou letech přesouvání a rušení jsme se mohli všichni potkat na dalším Burn kempu pro popálené děti ze spolku Bolíto.

Menší výběr fotek z naší celoroční práce si můžete prohlédnout v našem narozeninovém videu.

Moc děkujeme všem, kteří nám pomáhají a podporují nás v naší činnosti. A moc se těšíme na další roky našeho působení především v oblasti popáleninové prevence.