fbpx

Preventivní beseda pro ZŠ Jílovská v Praze

I v letošním roce pokračujeme s prevencí proti popáleninovým úrazům ve školách. V květnu jsme se Simčou vyrazily na Základní školu V Praze, v Jílovské ulici. Čekaly nás dvě třídy deváťáků.

V úvodu naší besedy jsme studentům představily nás i naši platformu Burn Fighters. Při popisování mého příběhu a nekonečného času stráveného v nemocnici jim přibližuji i motivaci, která nás k založení BF přivedla.

S dětmi se celkem bez obalu dělíme o naše příběhy a pocity těsně po úrazu.  Sdílíme s nimi naše zkušenosti s náročnou léčbou. Ukazujeme jim fotky těsně po úrazu nebo po operacích. I když to může navenek působit drsně, víme, že je to jediné řešení, které na ně platí. A našim hlavním cílem při těchto besedách je, aby se nestaly jedním z nás.

Proto s nimi probíráme i různé mechaniky popáleninových úrazů. Jak jim předcházet a na co si dát u tohoto druhu zranění pozor. Se školáky se bavíme i o různých stupních popálení, a zda ví, jak správně poskytnout první pomoc. Veliký zájem je i o předměty, které nám pomáhají v péči o jizvy. Nejvíce se žákům líbí speciální termo – plastové masky a kompresní prádlo.

Pro zajímavost jim ukazujeme i makety předmětů, které mohou způsobit popáleninový úraz. Ptáme se jich i na praktická řešení potencionálně nebezpečných situací v domácnosti. Na závěr dětem necháváme prostor pro diskuzi a dotazy. Obě skupiny školáků byly moc šikovné, žáci pěkně spolupracovali a my doufáme, že na sebe budou opatrní.

Moc děkujeme vedení ZŠ za pozvání a milou spolupráci.

Martina