fbpx

Burn Fighters setkání červenec 2022

Po delší pauze se nám opět podařilo uspořádat Burn Fighters setkání. Jedním z našich cílů je potkávání se s lidmi, kteří si prošli popáleninovým úrazem. Sdílíme s nimi naše příběhy a zkušenosti v péči o jizvy, aby alespoň v tomto směru měli svoji cestu o něco snazší. Za pacientem můžeme přijít i do nemocnice, když je čerstvě po úrazu a má o setkání zájem. Také se potkáváme s lidmi individuálně. Ne každý chce své pocity, zážitky a obavy probírat před ostatními. Je to pochopitelné a každý se s popáleninovým traumatem vypořádává po svém. Někteří z popálených nebo jejich blízkých nám jen napíší, pokud mají čerstvou zkušenost a potřebují poradit. Nemusí mít odvahu a chuť se s námi setkávat osobně. Pro každého z nich jsme tu. Připravené poradit, naslouchat, podělit se o své zkušenosti a být nápomocné.

O to víc nás ale těší, když se můžeme potkat osobně se stejnou skupinou lidí, kteří se rádi podělí o své příběhy, zkušenosti a zážitky, které jsou s popáleninovým úrazem spojené.

Na našem BF srazu se nás sešla prima parta lidí. S některými jsme se viděli již po několikáté, s některými jsme se setkali prvně. Celé odpoledne i večer se nesl v přátelském duchu. Probrali jsme mnoho témat spojených s léčbou popálenin. Povídali jsme si, jak na nás působil pobyt v nemocnici i to, jak jsme byli spokojení s chováním personálu. Porovnali jsme i naše zážitky s jídlem těsně po úrazu, kdy hodně z nás mělo celou řadu stravovacích omezení. Probrali jsme i rozdílné zkušenosti s léčbou, různými pomůckami, lázněmi a premedikací. Zajímavé bylo poslouchat poznatky ostatních s narkózami, sny během umělého spánku, ale také s posudkovými lékaři. Zavzpomínali jsme i na méně veselé příhody, které k pobytu v nemocnici patří.

Po celou dobu panovala na našem setkání moc milá atmosféra. I přestože jsme se s některými příliš neznali nebo se viděli poprvé, neustále si bylo o čem povídat, smát se, vzpomínat a vyměňovat si názory.

Moc děkujeme všem zúčastněným za pohodový večer a už teď se moc těšíme na příští setkání.

Martina