fbpx

Cena profesorky Königové pro BF

Včerejšek byl pro nás, holky z Burn Fighters, naprosto výjimečný a nezapomenutelný. Na klinice popáleninové medicíny jsme od popáleninové společnosti převzaly cenu profesorky Königové.

Od lékařů ze všech tří klinik v ČR jsme převzaly ocenění a vyslechly si neuvěřitelná slova chvály za naši činnost, podporu pacientů a šíření prevence.

„V úterý 17. ledna proběhl na klinice popáleninové medicíny FNKV a 3. LF UK slavnostní seminář spojený s udělením prestižní ceny prof. Radany Königové pro spolek Burn Fighters. BF Založily pacientky kliniky, které přežily těžké trauma a rozhodly se dobrovolně a nezištně pomáhat dalším popáleným pacientům. Tímto svým přístupem naplňují plně humanitní odkaz paní profesorky a jsou inspirací dalším dobrovolníkům.‘“

V rámci slavnostního předávání jsme si pro přítomné lékaře, sestřičky a ostatní zájemce připravily prezentaci naší činnosti. Představily jsme jim hlavní pilíře naší práce, zmínily jsme v krátkosti naše příběhy a s tím spojenou i motivaci vytvořit projekt BF pro ostatní pacienty. Shrnuly jsme i naše preventivní aktivity za uplynulý rok a společně jsme vymýšleli možnosti další spolupráce s klinikami.

Ještě teď v nás doznívají neuvěřitelně krásné pocity z celého slavnostního odpoledne. Je to pro nás veliká čest a pocta, obdržet tuto cenu přímo od největších odborníků. Avšak nejvíc nás bezesporu těší obdivná slova chvály lékařů, kteří vyzdvihli naši důležitou roli pomoci pacientům po propuštění do domácího ošetření zpět do běžného života.

Moc děkujeme všem, kteří nám v naší činnosti pomáhají a toto ocenění je pro nás obrovskou motivací v naší práci pokračovat s ještě větším nasazením než doposud.

Martina