fbpx

Přednáška pro fyzioterapeuty v Mulačově nemocnici v Plzni

Naše osvětová a přednášková činnost se neustále rozvíjí. O rizicích popáleninových úrazů se snažíme informovat veřejnost na různých akcích. Ve školách besedujeme s dětmi i studenty. Na zdravotních školách informujeme o specifikách popáleninových úrazů budoucí zdravotní sestřičky.

Minulý týden jsme naše přednášky rozšířily i pro fyzioterapeuty. Rehabilitačním pracovníkům v Mulačově nemocnici v Plzni jsem byla povídat o pomůckách a metodách, které pacientům pomáhají při léčbě jizev a následcích popáleninových úrazů. Během mého povídání si mohly prohlédnout speciální termo plastové masky, elastické kompresní prádlo a také silikonové gely a krémy. Popsala jsem jim i průběh a specifika léčby tohoto typu zranění. Diskutovali jsme i o důležitosti tlakových masáží a na závěr jsem fyzioterapeutům vysvětlila rozdíl v péči o čerstvé a vyzrálé jizvy.

Od vedoucí fyzioterapeutického týmů jsem pak obdržela tuto písemnou zpětnou vazbu:

„Ještě jednou děkujeme za příjemnou besedu. Přestože v pátek odpoledne již všichni bývají hodně unavení, čas s vámi utekl jako nic. Odezva od posluchačů byla: Velmi silný zážitek. Děkujeme za sdílnost a otevřenost, která nám všem napomohla k pochopení hlubších souvislostí v problematice osobního prožívání těžkých úrazů. Děláte velmi záslužnou práci. Jsme rádi, když vidíme, že i velmi těžké zdravotní stavy s psychicko-společenskými následky lze překonat. Přejeme hodně štěstí do další práce a Burn Fighters budeme rádi doporučovat.“

 Jsem moc ráda, že byla moje přednáška pro zúčastněné dámy přínosná a těším se na další školení zdravotních pracovníků.

 Martina