fbpx

Premiéra dokumentu Moje nová tvář

Večer 18. října nás čeká slavnostní předpremiéra celovečerního dokumentu Moje nová tvář. Režisérkou je Jarmila a producentkou Maja. A já jsem hlavní postavou tohoto snímku. Pořád mi přijde neuvěřitelné, že je o mě natočený film, a tak jsem moc zvědavá na reakce diváků.  Pro veřejnost bude snímek k vidění od 26. října a moc vás všechny srdečně zveme do kina.

Zde upoutávka k dokumentu:

Celovečerní snímek oceňované novinářky Jarmily Štukové a producentky Maji Hamplové přináší ojedinělou osobní výpověď Martiny, která se po brutálním útoku bývalého partnera snaží najít sílu znovu žít. Intimní film z produkce Barletta Productions představuje Martinu jako neobyčejnou ženu, jejíž vnitřní síla a odhodlání ji pomohly překonat to, co je pro mnoho dalších nepředstavitelné.

Počet útoků kyselinou na celém světě v posledních 10 letech prudce vzrostl. Martina je však teprve druhým případem ženy v České republice, která přežila brutální útok kyselinou jako akt pomsty bývalého přítele. Dokument mapuje Martininy kroky od chvíle, kdy se jí z vteřiny na vteřinu zhroutil život takový, jaký ho znala. Ve velmi intimním vyprávění, doplněném situacemi popisujícími její obdivuhodný boj, sledujeme Martinu krok za krokem od nejhlubších pádů až po největší pokroky a úspěchy.

Režisérka Jarmila Štuková: „Moje nová tvář je film o naději. A o síle najít ji, i když to vypadá, že žádná naděje na lepší život neexistuje. Myslím si, že tento příběh mladé ženy po devastujícím kyselinovém útoku ale nakonec nevzbuzuje lítost, ale motivuje nás všechny k tomu nahlížet na své problémy z větší šířky, a tak nám umožňuje větší nadhled nad sebou samými.“

Protagonistka Martina Izingová: „Vznik dokumentu a dlouholeté natáčení pro mě bylo velice osobní a citlivou záležitostí. Přála bych si, aby byl dokument motivací a inspirací pro kohokoliv, kdo se dostane do těžké životní situace, řeší osobní problémy, nějakou vizuální odlišnost nebo zdravotní handicap. Chtěla bych svým příběhem ukázat, že i když se vám život otočí o 180 stupňů a máte chuť vše vzdát, jde to zvládnout. I přesto, že jsem zažila útok kyselinou a přišla o zrak, vybojovala jsem si svůj nový život zpět a jsem za to moc vděčná. Mým příběhem bych všem chtěla dodat sílu a odvahu se nevzdávat a věřit, že vždycky může být líp.“

Hrají: Martina Izingová / Půtová za svobodna

Režie: Jarmila Štuková

Kamera: Tomáš Kotas

Hudba: Katarzia

Znění:česky

Země: Česko

Rok:2023

Doba trvání: 1 h 17 min