fbpx

Martiny vystoupení na konferenci TEDx Prague Women

Na konci listopadu jsem měla tu čest vystoupit na konferenci TEDx Prague Women, se svým příběhem. Nyní je moje vystoupení online na YouTube, a tak si ho můžete poslechnout i vy. Letošním tématem bylo „Hledá se hrdinka“.

Když mě organizátoři letošního TEDxu oslovili, abych na jejich konferenci vystoupila, samozřejmě jsem souhlasila. Myslela jsem si, že když už jsem svůj příběh vyprávěla tolikrát, že to bude brnkačka. Až postupně mi docházelo, že bude celkem výzva smysluplně sestavit příběh a vejít se do cca dvanácti minut. Asi ani nemusím dodávat, že jsem se nakonec připravovala několik týdnů, měla jsem i vlastní koučku – tímto děkuji Barbora Chuecos za podporu a trpělivost. Je vám asi jasné, že jsem si říkala, do čeho jsem se to zase uvrtala, a že to nezvládnu. V den vystoupení jsem byla nervózní jako blázen a musím přiznat, že to pro mě bylo veliké vystoupení z komfortní zóny, zvládnout celý večer i přípravy s malým miminkem. Ale když si vybavím, jakou jsem mývala trému při školních recitování básniček před celou třídou nebo na hudebním vystoupení v Lidušce, jsem na sebe opravdu pyšná, jak jsem to nakonec zvládla. Veliký podíl na úspěchu celé akce má především můj manžel, kterému tímto moc děkuji za pomoc, podporu a podnětné připomínky k mému projevu. A děkuji i všem mým posluchačům i kritikům s mými přípravnými verzemi. Já si dám asi na chvíli od podobných kratochvílí oddych.

Mé vystoupení si můžete pustit zde.

Za pozornost určitě stojí i příběhy mých letošních spoluřečnic, které vystoupily s neméně inspirativními a působivými příběhy.