fbpx

Bolíto

Nejspíše vás zajímá, co to je, „ to Bolíto“, na které na našich stránkách často poukazujeme. Spolek Bolíto je naším spojencem v pomoci popáleným. Byl založen v roce 2003. Stojí za ním dva skvělí lidé. Mgr. Lenka Šetelíková, vrchní sestra popáleninové kliniky FNKV a MUDr. Robert Zajíček, Ph.D., přednosta popáleninové kliniky FNKV.

Oba dva mají srdce na správném místě, a proto se rozhodli, že děti s popáleninami by měly poznat, že úrazem život nekončí a že s popáleninami se dá žít kvalitní život. Bolíto propojuje popálené dětské pacienty skrze krásné zážitky, díky kterým vidí, že nejsou na světě sami, mohou se učit od ostatních a získávat zkušenosti, které jim nikdo jiný nedá.

Na všechny pacienty čeká po tomto traumatizujícím zážitku, kterým popáleniny jsou, další boj. Boj s rehabilitací, s okolím a někdy se sebou samým. Je pro ně velice důležité vidět, že mají kamarády, kterým mohou říct, co je trápí, a vědět, že i s tímhle problémem se dá poprat. Díky tomu všemu se jim uzdravuje tělo i duše. Bolíto je taková rodina, která si navzájem pomáhá zvládnout popáleniny z odborného i lidského pohledu.

Když jsem ležela v nemocnici já, už jsem nebyla dítě, přesto jsem si našla do Bolíta cestu. Dnes funguji jako jedna z “vedoucích” na kempech a ozdravných pobytech .

Jsem ráda, že i já mohu přispět ke zdravému dětskému sebevědomí.

www.bolito.cz

Simona